12
Mar
09

Ena luna nazaj.

Najbolj običajne petke sem vedno ljubila, najbolj običajne četrtke nikoli.

Zunaj je kakšnih dvanajst stopinj in čutim že tisto nervozo, ki mi jo vedno znova vzbudi vonj po pomladi. Prvi februarski dež je stopil vse tiste bele zaledenele čipke, ki so se skupaj z zadnjim snegom pojavile na pločnikih in ki so mi bile zaradi zvoka pokajočega stekla tako zelo odvratne, ko sem stopala po njih. Pozimi se, če se le da, poskušam izogniti izhodom iz stanovanja. Sovražim mraz, sovražim sneg, ker ljubim znoj in ljubim na pol gola telesa. Topla letna časa sta moja, zato zaživim komaj nekje marca in začnem crkovati nekje oktobra.

Po petnajstih minutah valjanja po temno modrih rjuhah in enem sončnem žarku, ki mi je ravno začel drkati desno oko se zoprna kot vsako jutro, odmajam do pregretega prenosnika na pisalni mizi, osvežim antidepresivno stran z mačkami, ki mi kljub jutranji tečnobi privabi ciničen nasmešek na obraz ter si prižgem prvo jutranjo cigareto. Pristavim lonček z vodo za kavo in se s čikom v ustih odpravim lulat. Fak, sovražim, ko se kakšen las, pitaj boga kako, znajde v spanju v mojih hlačkah in ga moram potem počasi vleči iz tamale na katero se je prilimal in po možnosti še malo zlezel vanjo. Umijem si zobe. Rada si vzamem čas za to početje, čeprav mi gre strašno na živce jutranja slabost, ki me vedno zaobjame ob tem početju, velikokrat pa celo izgubim zavest in se zbudim na tleh v kopalnici med belim umivalnikom in kadjo ter z zobno pasto okrog gobca. Kakorkoli že, obožujem ščetkanje in zvok vode, čeprav nam na faksu eden izmed mojih najbolj osovraženih, jebem, da mu jebem mater, profesorjev pridiga, ko le vidi priložnost za to, o puščanju vode med pranjem zob v povezavi z Evropsko unijo. No, nekje vmes je še jebeno globalno segrevanje. Poleg besede recesija, mi gre ta pojem verjetno najbolj na kurac. Kje je bilo jebeno globalno segrevanje deset dni nazaj, ko sem se sredi kuhinje poskušala podolgem in počez prerezati in zadnja dva meseca, ko sem videla vsega skupaj nekaj ur sončne svetlobe in preživljala eno izmed najhujših depresivnih stanj v svojem življenju. In meni bo potem en tak cepec pridigal, kot da sem v vrtcu in nimam drugih problemov v lajfu, o puščanju vode med umivanjem zob. Mrš v pizdo materino, ne mislim ločevati smeti, ker se mi enostavno ne ljubi in nobeden mi ne bo prepečil polurnih tušev z vrelo vodo. Res, priznam, daleč od spodobnega človeka sem in prav tako daleč od nekoga, ki bi lahko bil komurkoli za zgled. Pa vendar me ne boste nikoli videli na nekih pofukanih dobrodelnih prireditvah, kjer bodo ljubljanski japiji kot je on zbirali denar za rešitev treh ozonskih lukenj, devetih vesoljcev in sedemindvajsetih kitov v Piranskem zalivu ter se s prireditve odpeljali v nekaj deset tisoč evrov dragih pločevinastih škatlah, ki porabijo za vožnjo domov toliko evrov goriva, kot je enodnevni dohodek naključno izbrane afriške vasi. Sovražim dvoličneže, sovražim spodobneže in sovražim puhoglavce, ki se radi postavljajo stopničko višje na evolucijski lestvici in so sami sebe prepričali, da niso neumni, so pa v resnici (vsaj po mojih kriterijih) resnično daleč od tega.

Prižgem novo cigareto, kar me spomni na tečno in vase zaverovano dečvo, ki sem jo nekoč imenovala zlato, a se je nekje na poti spremenila v hudiča. Vsakič, ko se vidimo, me spomni, da preveč kadim, preveč pijem, preveč jamram, premalo delam in predvsem, da se premalo gibljem. Bojda, da ni dobro, če se zbujam s steklenico viskija ob sebi v postelji in če se ne ukvarjam z jogo in s pozdravi Soncu ter me Charlie Haden dolgočasi in mi besedna zveza Lizbonska pogodba pač ne navlaži hlačk. Obljubim, še ta čik skadim in ta deciliter Jim Beama, ki je ostal od včeraj spijem, začnem mahati Soncu in objemati drevesa ter poslušati kitarski jazz. Pha, se ve da bom! Prosim, naredi mi uslugo. Obrni se na petkah in odkokodakaj stran iz mojega življenja. Vse kar potrebujem je stisk roke, objem, poljub in mogoče občutek, da se lahko nekomu iskreno zjočem, ne pa jebene Oprah nasvete.

Včeraj me je nek ful simpatičen dečko povabil na zmenek ali nekaj kar mi vsaj smrdi po tem in ki naj bi se imel zgoditi jutri, takoj ko on prileti iz Beograda.1 Ne vem, malček sem se pozanimala o tem dečku in razen tega, da je bojda trmast, vzkipljiv in vase prepričan, je baje v redu poba. Po vseh psihopatih, ki se s svojimi obsedenostmi nad menoj pojavljajo zadnje leto v mojem življenju, bi bilo zelo dobrodošlo, če ta za spremembo ne bi celo noč stal pod mojim oknom, mi pisal bolnih seksualnih fantazij na mail ali klicaril moje starše in mene ter mi v slušalko hropel, kako bi me pofukal. Kakorkoli, je režiser, čeprav iskreno povedano ne poznam preveč dobro njegovih filmov, ker se mi zdijo slovenski izdelki povečini neprebavljivi, izjemno wannabejevski ter art-fagovski. Dobiva se na piru ob sedmih v Che-ju, na petek trinajstega in predvečer valentinovega. Kako kičasto! Mi je že všeč.

Miller je v Seksusu zapisal, da se njemu življenje prične šele v soboto, takrat ko se že vsem drugim konča. Jaz ga rada prehitevam, ker obožujem visoke petke, visokih sobot pač ne.

(se nadaljuje) :lol:

YouTube slika preogleda
-------------------------
 1. Mal mi je smotano, ker jutri zaradi tega “dejta” ne bom uspela počekirati Prisovega rolanja odlične muske v Gromki, ampak jebi ga.((nazaj))
 • Share/Bookmark19 Odzivov do “Ena luna nazaj.”


 1. 1 Pris   Pris 12.03.2009 ob 22:29

  Res škoda, da te ne bo v Gromki, ker sem nameraval Soul to squeeze zasukat direkt zate. :lol:

 2. 2    Lord Allmighty 12.03.2009 ob 22:32

  Bull-fucking-shit. :)

 3. 3 irenca   irenca 12.03.2009 ob 22:35

  Pris, jebela cesta, kaj pa naslednji petek trinjastega? ;) :D

  Lord Allmighty, podpišem. ;)

 4. 4    Me 12.03.2009 ob 23:02

  tako si šašava da te obožavam. i dobro sam se nasmijala. moja, moja. ogromna pusa

 5. 5 irenca   irenca 12.03.2009 ob 23:20

  Željka, ja stvarno volim biti šašava. :D Pusa!

 6. 6 359   359 13.03.2009 ob 00:50

  tko se govori!

 7. 7 irenca   irenca 13.03.2009 ob 08:37

  tko se piše! :P

 8. 8    gsh 13.03.2009 ob 08:54

  “Rada si vzamem čas za to početje, čeprav mi gre strašno na živce jutranja slabost, ki me vedno zaobjame ob tem početju, velikokrat pa celo izgubim zavest in se zbudim na tleh v kopalnici med belim umivalnikom in kadjo ter z zobno pasto okrog gobca. Kakorkoli že,…” loool, resno al kaj?

 9. 9 irenca   irenca 13.03.2009 ob 09:02

  Če maš spodnji tlak zlo nizek in maš zlo zjebano obdobje (ponavadi se to januarja redno dogaja) je to kar pogost pojav. Jst sploh ne delam več big deala iz tega, razen če omedlim večkrat na dan, pa še to zaradi bolečin ali česa podobnega… :)

 10. 10    gsh 13.03.2009 ob 09:14

  Omg, drugač sm jz mislu da sm edin k občut to zobna pasta/morning brush slabost… :D dobr sicer nism še nikol se pol zbudu tko pod umivalnikom pa bel okol ust ampak vseen. Sej ni smešno, sam si smešno napisala :lol: Btw najboljši blog kar sem ga prebral v tem tednu. P.s. kakšne psihote maš to da domov kličejo, hropejo pa take fore?* :)

 11. 11 irenca   irenca 13.03.2009 ob 09:41

  Ne rabiš se opravičevat, valda da je smešno, tako je bilo tudi mišljeno, da izpade! :D

  Pojma nimam…mislim, da so se psihoti našli povečini prek bloga ali prek Vesti… :roll: Although, it’s getting better… ;)

  Aja, in hvala. :oops:

 12. 12    gsh 13.03.2009 ob 09:49

  Weird stuff yeah, če pogledaš da živimo v dobi call-ID-ja, praktično vse se da izsledit in tako dalje. Te perspektive ne bi mogu dojet, poštosam dobar momak, at least id like to think so :) Am veš kaj sem se spomnu, če boš prestavla prvo cigareto za umivanje zob, ti mogoče nebo slabo.. Have a supa date :)

 13. 13 irenca   irenca 13.03.2009 ob 10:19

  “Dobiva se na piru ob sedmih v Che-ju, na petek trinajstega in predvečer valentinovega. Kako kičasto! Mi je že všeč.”

  ;)

 14. 14 irena   irena 13.03.2009 ob 10:23

  i don’t get it, zakaj tvoji mesec dni stari posti plavajo na plano? :D

  sicer pa, prosim lepo, vsedi se na tla med jutranjim ščetkanjem in tisti kolumbovsko razpoloženi lasje so res tečni do jaja.

 15. 15 irenca   irenca 13.03.2009 ob 10:27

  Če je blo pa včer gregorjevo in mava danes uradno obmesečnico! :D To, da sem do onemoglosti patetična/osladna/klišefilska/kičoljubska/vstavi po želji/ pa že itak veš hunny… ;) :*

  Kdaj te bom kej ščipala? :(

 16. 16    gsh 13.03.2009 ob 10:54

  ej Irenca, glede las na khm nepravih mestih pa to, kakvi su to tvoji snovi? :mrgreen: http://www.youtube.com/watch?v=6DbrY8M2B4E

 17. 17 irena   irena 13.03.2009 ob 11:07

  kdaj boš kej prinesla guzico na uščip? :cool:

 18. 18    katja 17.03.2009 ob 20:07

  a sm jst tut psiho, loobi? :) Kje si, teta????

 19. 19    salvia 25.03.2009 ob 13:35

  ej, ob temle zapisu sem dobila solzne oči, se režala, mrščila in kimala. pizda, dobro pišeš.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !