05
Sep
08

Practice what you preach

Bang bang, he shot me down, bang bang, I hit the ground, bang bang…

Doorsi špilajo in nekateri ljudje so bolj leseni in trdi kot vsaka vrata, skozi katere drugim govorijo, da je treba iti, sami pa ostajajo s trdoto za trdoto vrat. Nikoli nisem spoštovala polovičarjev, nikoli bila ena izmed njih. Sem ponosna nase. Neka načela bom pa z zravnano hrbtenico lahko vseeno predala nekoč svojim potomcem. Vi tega ne morete reči. Če lažeš vsem, čisto vsem okrog sebe, predvsem pa sam sebi, pod pretvezo, da si iskren, nimaš ničesar za dati. Nobenemu. Najmanj sebi. Kot da bi poskušal teči za nečim, pa imaš zvezane noge in jih nočeš odvezati, ker ti to služi za izgovor. Izgovor vsem, pred vsem, za vse. Bljak, fuj, pljuvam kot lama.

Vsekakor ne sodim na ta svet, malček preveč je pokvarjen, jst sem pa očitno imuna na to, ker me je mega mami dala cepiti že v otroštvu proti vsem hipokrizijam, lažem, prevaram, jebanjem v glavo, žlehtnobi, sebičnosti, predrznosti, uničevanju lajfov, et cetera, et cetera. Jst ne spadam sem, jst ne spadam k vam. Vse kar lahko rečem je, da sem vedno znova razočarana. Ker nikoli ne verjamem, da je lahko toliko ljudi takih velikih in grdih pizd. Sama imam namreč majhno, luštno in okolju prijazno.

Hvala za sodelovanje. Nasvidenje v naslednji vojni ali pa kar “…zbogom v naslednjem življenju, nekega lepega dne…”1

Vi kar pridigajte o maratonih. Jst bom pa raje tekla. Vedno. Magari v božju mater, ma bom. Le pojmov, prosim lepo, ne oskrunite. Sploh, če srečate kdaj meni podobna pravljična bitja.

Lahko noč. Do nadaljnega se poslavljam. Grem buljit v strop in se na hitro scmerit in si polizat rane.2

P.S.: Ne bom pripopala komada zraven. Bilo bi preveč. Nagelj na prsih in smrt belogardistom, smrt izdajalcem.


-------------------------
 1. Zoran Predin: Pridi k meni. ((nazaj))
 2. Ne, to ne velja za mojo grupo bogov in apostolov. ;) Samo prosim, ne mi rečt, da sej ste vedli in da sej ste mi rekli. Ne rabim zdej tega. Prosim. Hvala. Objem. ((nazaj))
 • Share/Bookmark15 Odzivov do “Practice what you preach”


 1. 1    saso 5.09.2008 ob 07:50

  Najbolj me skrbi tisti del stavka koder navajaš, da lažemo predvsem sami sebi:((( Študiraš po cele dneve, delaš po cele dneve, skrbiš za familjo po cele dneve in ves čas si lažeš da je to ok! NE TO NI OK!!!

  1000% se strinjam s tvojim današnjim prispevkom!!!

 2. 2 359   359 5.09.2008 ob 09:43

  pustimo zdaj malenkosti, no, zelo mi je všeč zadnji odstavek (ps). res! prov filmski. bi ti ga najraje kar sunil…

 3. 3 irenca   irenca 5.09.2008 ob 10:04

  @Sašo, ne to ni ok, včasih je treba plesat strastne tange in spiti boco martinija. Včasih je treba peti serenade pod oknom in se znati zjokati. Smejati se kot pečen maček ali spakirati v košarico pol omare in iti na en navaden torek na piknik. Se ljubiti cel dan in se gol loviti po poljih. TREBA SI JE DRZNITI ČUTITI.

  Grozno je, da se človek ne bori za tisto kar verjame in da ne verjame v to, za kar se bori.

  @359, hihihi, hvala. Mi je v čast. :)

 4. 4    saso 5.09.2008 ob 13:52

  A veš česa me je najbolj strah. Da bom na stara leta samo jokal ker ne delam točno tisto kar si napisala. Ne spomnim se več, kdaj sem se sam vlegel na hrbet in štel zvezde. Ne spomnim se kdaj sem govoril brez da bi pazil kaj rečem. Ne spomnim se kdaj me je bolel trebuh od smejanja. Ne spomnim se kdaj me je razjedala v trebuhu od lubosumja.

  NE ČUTIM NIČESAR VEČ.

  EDINO KAR ČUTIM JE DA SEM SE SPREMENIL V BLAGAJNO

  DAŠ DAM DAŠ DAM DAŠ DAM

  In kaj sem najbolj žalosten. Nimam JAJC to spremeniti

  Hvala Bogu za blog, da se vsaj tukaj malo skašlam

  LAŽJE MI JE:)))

 5. 5    Tit 6.09.2008 ob 22:46

  Hey you!

  Ehm… je teden naokrog in nekak nism pogruntu, kako bi te drugace kontaktiral in torej pisem sem gor:)… In glede na tvoje zapise bi se lohku na kaksne pircek zmenil, da vsi utopimo razocaranja prejsnjega tedna(ali pa kar tako) in seveda udejanimo nepozabljene domenke…

  Vse dobro,

  Tito

 6. 6 fetalij   fetalij 7.09.2008 ob 11:57

  (jebiga,) ljudje ubijajo, ubijamo… razmišljal sem o tem naslovu in da bi napisal kaj bolj obširnega o tem, pa se mi zdi vse skupaj za brezveze, ker spremenilo se bo nič. smo naivčine, smo iskreni, smo pripravljeni narediti marsikaj za marsikoga, smo pripravljeni sanjat ipd., ampak malo je ljudi, ki bodo iskreni do tebe, ki bodo pripravljeni brez pomisleka kaj storiti zate in ki te ne bodo hoteli bremzati v istem momentu, ko jim boš povedala, česa si želiš in o čem sanjaš.

  pa še gruntam, če je to glede sanj človeku prirojen mehanizem, ali pa smo nekje v procesu staranja ali evolucije postali enostavno tako sebični in škodoželjni, ker sem sam opazil, da na sanje in želje drugih dostikrat reagiram nekako v stilu “pusti/pazi/nemoj/to ni dobro…”. ampak dokler opažam take stvari, me ni strah, da se tega ne bi mogel odvaditi.

  pa tudi ti ne moreš reči, da si povsem iskrena do sebe, vsaj ne dokler ne pogledaš toliko vase in se soočiš sama s sabo, da boš znala našteti svoje napake, razmisliti, kaj bi lahko naredila glede njih in dejansko začela delati na tem. pa ne govorim, da pred tem ne bi smela očitati nikomur ničesar. plus govoriti si “to kar drugi vidijo kot mojo napako, je napaka samo v njihovih očeh” nekako ni najbolj iskrena stvar, ki si jo lahko rečeš. vsak težji očitek, ki te malo presune (pomoje nas presune zato, ker nekje “zadaj” vemo, da nosi nekaj resnice), se lahko vzame v zakup in se razmisli o njem, če ima res kaj teže.

  njah, spet nekaj nedorečenih teorij… mogoče je polovičarstvo, ampak nekaj točk je podanih, iz tega se pa lahko razmišlja naprej.

 7. 7    mateja 7.09.2008 ob 12:36

  “Vsak odnos, ki se dotakne duše, nas vpelje v dialog z večnostjo.” (Feri Lainšček)

 8. 8    abbess 7.09.2008 ob 19:14

  Spoštovana, prosim, da novo vrsto pravljičnih bitij čimprej prijavite mednarodnemu pravljičnemu združenju IFA. Pljuvajočih, nespoštljivih in očitajočih zaenkrat še nimajo v svojih evidencah.

  Svet ni nič lepši, če ga popljuvaš …

 9. 9 irenca   irenca 8.09.2008 ob 12:36

  @sašo: boys without balls aren’t boys, but simply pussys. Think.

  @Fetalij, zlato, ma ja no :) ni čist tko, 2.odstavek je sicer res bolj za folk na splošno, ampak vse ostalo je pa plod nekih emocij, ki jih je vzbudila določena situacija, ki se na žalost zdi bolj ali manj brezizhodna.

  Svojih napak se prekleto zavedam, se jih sramujem, stremim k temu, da se izboljšam… Se pa zdi, da jih nikoli ne zmanjka… :S

  Gloria Gaynor je tulila I will survive. Dejmo rečt, da bomo. Moj stric bi pa reku lubejzn j hudič. Podpišem.

  Hvala za tvoje misli. Lep dan!

  @Mateja, :*

  @abbess: Mogoče deluje post tako, zaradi tega, ker je bil napisan v neki jezi, ki je služila kot obrambni mehanizem, da se srce ni razparalo na koščke. Bolj to, kot, da bi resnično bila jezna, sej nimam razloga, da bi lahko bila kakorkoli jezna v tej situaciji. Niti pod razno pa človeku, ki mu je post namenjen ne očitam ničesar, ker mu ničesar tudi nimam za očitati, ga spoštujem bolj kot vse in tudi pljuvam lahko samo na splošno, ne, čez njega si ne drznem. Čeprav zdaj, ko še enkrat berem zapis, ja, res tako zveni, kot da bi najmanj pol človeštva hotela zažgati v svoji jezi. Pa res nisem jezna, no! :)

  Seveda, svet ne more biti lepši. Svet JE lep. Če se mu da. Na nek svoj žalosten način…

 10. 10 irenca   irenca 8.09.2008 ob 12:40

  Aja Tito, pivo skorajda ne bi moglo bolj pasati. Danes ob 19:30 v Che baru? Pride tudi tvoja draga? Dvomim, da bi se lahko falili, sem bjonda v klošarskih oblačilih, ki ne zna priti točno… ;)

 11. 11    Ninočka 8.09.2008 ob 16:27

  eirene…. fak. fak. fak. samo še fak. vse je en fak.

 12. 12    Tit 8.09.2008 ob 19:30

  jao, me ni blo doma in zej je 19:30? fak ej, a bi slo u cetrtek mogoc? ista ura, isti plac?

 13. 13 ponpet   ponpet 8.09.2008 ob 23:02

  :)

  sometimes a sinatra is just a sinatra …

 14. 14 irenca   irenca 8.09.2008 ob 23:23

  Oh! [ogorčen-izraz-z-roko-na-ustih] Screw you! Sem ti že povedala, da sem po definiciji patetik in romantik (a ni to isto?) in ne mi mojih sanj(arjenj) uničevat! Damn you! Treehuggers unite! :D

 15. 15 ponpet   ponpet 9.09.2008 ob 15:07

  no, vidiš, ninočka – zdej je pa jezna. pazi, kaj pišeš (sej viš kaka muzika si ji po glav vrti …)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !