13
Avg
08

O kaosu, poletnih romancah, vinu&pršutu, ter o ljubezni v vseh pomenih, ki te častimo, ljubezni!

Ah in oh! Če bi po Paveseovo rekla, da gre za lepo poletje, bi se zlagala. Ker, prvič, ne poznam nobenega s sifilisom, in drugič ker je poletje krasno.1 Skoraj vsak večer, ah kaj lažem – vsako noč, se ob najbolj nemogočih urah spontano znajde cela družba mojih najboljših prijateljev (beri Moja Srca) pri meni z več alkohola v rokah kot krvi v glavah. In pivčkamo in čikcamo in debatkamo vsaj dokler ne odprejo tanartabl socialistične in prijazne trgovine Sandi pod mojim stanovanjem, da lahko kupimo čike. Drugega nam v lajfu ne manjka. Tako zelo se imamo radi. Tako iskreno, tako čisto, ni skrivnosti, ki si je ne bi mogli povedati, ni zadrege, ni obsojanj, ni sramu. Čista ljubezen. Prijateljstvo za vse čase. Pika stop. Ne dam.

Furamo razvrat, tulimo v mesec in buljimo v zvezde ter štejemo utrinke in se kregamo z zadnje cajte najbolj simpatičnim fotrom, ter že po defaultu hipijevsko mamo, kdo jih je več videl, kdo se laže, da jih je videl in kdo slepari pri štetju, midva s fotrom se pa po zelenem šestorčku tako dereva, da nam je sosedova mularija že fouš, ker imamo večji žur pred bajto kot oni. Fotr se brez dlake na jeziku zelo slikovito pizdi na purgerje, ki se pizdijo čez našega psa in mu prepovedujejo plavanje v morju, ter jih pošilja v reproduktivne organe njihovih prednikov in se dere po plaži psu, naj nauči plavati debele, stare in tečne italijanske purgerske gospe z rokavčki, plavutkami in šlaufkom okrog pasu2, ki se očitno imajo za plavalke, pa to niso. Jaz se pizdim na mamo, ker razvaja psa, bolj kot je mene, brata in sestro, saj gospodu Psu niso dovolj trije žaklji jebeno dragih igrač, ampak mu je treba dati še eno izmed petih mojih najljubših iz otroštva. Da jo razcefra na prafaktorje. Vsi se pizdimo in pizdimo se že toliko, da se imamo radi. Kakšni primorci bi pa bili, če se ne bi drli en čez drugega?

Ker se je moj fotr pizdil, ker je v dveh urah videl samo dva utrinka, mama pa sedem, sta se oba pobrala spat in pes za njima, jst pa zvlekla ležalnik na grič za hišo, na čudovito jaso, s še čudovitejšim pogledom v nebo polno zvezd in manj utrinki kot v moji že malo pijani glavi. Pogled na telefon je bil še vedno lepši kot vsako avgustovsko nočno nebo. Masturbirala sem do pol štirih zjutraj. Dvakrat mi je prišlo. Ta drugič je bilo res odpusti-jim-saj-ne-vedo-kaj-delajo jebeno dobro in zjutraj resnično nisem čutila potrebe po tem, da bi staršem razlagala, kaj je tisti moker flek na ležalniku.3 Sem pa še vedno imela potrebo po nečem drugem, le da je bila nasprotno od pričakovanj, še trikrat večja, kot dan pred tem. Hemingway bi rekel, zemlja se je dvakrat zatresla, jst bi ga pa ob tem zgolj na gobec usekala in se šla pošteno nakresat s prepovedanim ljubimcem iz omare, ki po profesiji rajca, po duši pa mehča kolena in, ave imperator, okupira moje že tako kaotične misli. Lepo sem bila definirana – vse imam po reglcih, le sama sem utelešenje kaosa.

Vmes smo še včeraj praznovali fotrov rojstni dan in se ga spet zverinsko nažrli in napili. Misli o bulimiji so mi prebudile moje drage tete, ki ti silijo hrano v vsako telesno odprtino in te na koncu do onemoglosti nažrejo, vmes pa te še vsi strici brutalno napijejo, ker vino in piri pač ne smejo ostati. Ste dobili približen vtis o moji kot-zajcev-nas-je-družini? Bi jo radi spoznali? Emmmm, aha, se mi je zdelo, da ne.

S fotrom sva šla danes oba k okulistu (in potem malo zapravljat ter na eno pivo, hihi) in ugotovila, da imava enako fuknjene oči. Okulist je njemu dosodil rdeči karton, ker je pač že starina, meni pa rumeni karton, ker sem še lepa, mlada, godna. Zato od jutri dalje nosim vsaj dve leti stalno očala. Vsaj trije moji best frendi pa v kot in drkat name. :lol:

Na mladiče, ki so julija skakali po glavi, smo pozabili, še posebej, ker te v opravičilo povabijo na zmenek in ga skenslajo tako, da ga pozabijo skenslati. Mali moj ljubček, ne bo šlo tako. Takim gospodičnam kot sem jaz, se tega ne dela, zlahka in izurjeno te namreč lahko poteptam z visokimi petami, dvignjeno glavo, s čikom v desnici in fakičem na levici.

Glava je težka, telo drhteče, srce pa bije zmedeno aritmično. Morala me jebe in resno bi bil že čas, da se naučim poslušati glavo in odjebati srce. Čustva in čute. Igra z meduzami še nikoli ni prinesla drugega kot opeklin. Kazen mora biti, pravijo. Kakšna bo tokrat?

YouTube slika preogleda

Pišisatelji, prepesniki, glalalasbeniki in zrežiserji bi me zlahka uporabili v svojih zgodbah in godbah. Le da vsebine ne morejo najti na tem blogu, ampak le na pivu z menoj. V mojih, cigansko črnih, očeh.


-------------------------
 1. Človeka čisto zamori, ko ugotovi, da je Pavesea omenjal v zapisih tudi Iztok Gartner.((nazaj))
 2. Resno potrebujete še dodatnega gumijastega?((nazaj))
 3. Še posebej, če prideš le za dva dni na mesec na obisk.((nazaj))
 • Share/Bookmark13 Odzivov do “O kaosu, poletnih romancah, vinu&pršutu, ter o ljubezni v vseh pomenih, ki te častimo, ljubezni!”


 1. 1 pet-in-g-seks   pet-in-g-seks 13.08.2008 ob 19:11

  hehe … kul.

 2. 2    mateja 13.08.2008 ob 21:00

  Ah. Oh. Ah in oh! ;) Sam ne odjebat srca, miša. Ker je tako lepo ljubit!!!!! btw-čokolatini iz Sandija zadnjič…..jih sanjam!! požrešnica pregrešnica! Pridem kmalu spet :) !

 3. 3 Darja   Darja 14.08.2008 ob 05:45

  Hud zapis… Neznansko sem uživala ob branju… In, prekleto, ko bi jaz znala tako brez dlake na jeziku…

 4. 4    Roby 14.08.2008 ob 09:56

  Vsaka ti čast zelo dobro napisano vsak detajl pa še resnično v dno duše…carica si…

 5. 5    MatoSi 14.08.2008 ob 10:42

  Hmm samozavest serijsko? Pa je res?

  Lahko se je skrivat za enkranom in bit pogumen brez dlake na jeziku, kjer ti nihce ne more nic razen takih bednih komentarjev.

  Kaj pa v resnici? Res da ne poznam ampak rahlo dvomim da je tako.

  Lahko pa se motim;)

  LPM

 6. 6 irenca   irenca 14.08.2008 ob 11:40

  @seks: ;)

  @mateja, si sigurna da v tem primeru ni dobro odjebat srca? Čokolatine pa ipak kupujemo na kile…Pridi draga… :*

  @Darja, joj hvala! Za gladek jezik uporabljam, venus brivnik, poleti pa philipsov depilator, da dlje traja :) Ne, ne vem, ne znam pisati dejansko, dobro pisanje pomeni nekaj drugega. Napišem točno tako kot bi povedala na pivu (mogoče malo krajše in manj slikovito :D ), samo pač to kar mislim dam na papir ali internet. Že tako ni dovolj besed za vse kar čutimo in kar bi radi ovedali, tako da si moramo pomagati z naborom teh, ki jih poznamo. Zavedam se samo, da so meje mojega sveta meje mojega jezika. Da, to je vse kar se moraš zavedat. Še enkrat hvala za komplimente, je lepo prebrat kaj takega! Hvala! Lep dan ti želim! Aja – pa hude fotke! ;)

  @Roby, hvala, kar je napisano/povedano/zaigrano/narejeno/…/ iskreno ni nikoli slabo napisano/povedano/zaigrano/narejeno/…/ Pa ne, se ne hvalisam, ampak iskreno? Men je tud všeč zapis. Ker sem ga v šusu napisala in samo zlila vse stvari in doživetja ter utrinke zadnjih par dni. Ker jih je nekaj bilo tako zelo čudovitih. In blog mi pomaga, da si jih čimbolj zapomnim, da ne pozabim. Ne smem pozabiti. Preveč lepote je vsepovsod.

  @Matosi, eno kilo smisla za humor prosim! Prepotentnosti mi pa čisto noben ne mora očitati, to da ne šparam z besedami in da sem zelo direkten človek, vejo čisto vsi, ki so imeli 5 minut opravka z mano. Meni se zdi, npr. smešno, če rečem, da sem lepa, mlada, godna, pa tudi konec koncev res mislim, da mi ne fali dost v lajfu. Aja sori, sem pozabila, da bi morala hoditi s škrtocom na glavi in se cel čas pritoževati kako sem debela in grda, kot dela večina drugih babnic, ki rabijo dve okoli uh, da se bodo zavedale kako čudovite so. SAmozavest, če rečem, da bo par najboljših prijateljev drkalo name? Ta blog je bil v prvi fazi narejen za najboljše prijatelje, ki so bili v določenem obdobju raztreseni po celem svetu in smo si pisali pisma v obliki bloga, da smo vedeli kako se nekdo počuti, kaj mu dogaja, kako je. Fore, kot med drugim ta z drkanjem, so nekatere interne, ker najboljši prijatelji še vedno berejo blog. Če ti ne razumeš, kateri del bi moral biti smešen, je tvoj problem. Oni vem, da so se zasmejali, ko so prebrali, ker bo točnio ta izjava takoj ko me vidijo z očali tudio z njihovih ust padla. Ma kaj ti sploh razlagam, kok sem naivna…

  Ma že nekaj se vas je na tem blogu našlo z nekimi čudnimi teorijami in vsem rečem, da občudujem to vašo lastnost, ker je sama namreč nimam, da ste sposobni oceniti na podlagi enega zapisa človeka, brez da bi kdaj videli, pogledali v oči, spregovorili z njim, videli mimiko in kretnje.

  Kdo se skriva za ekranom? :) Jst? Aja, nisem vedla. :) Res, da ni na veliko objavljeno moje ime in priimek, ker ko sem ustvarila blog pač nisem nekaj raznišljala o tem, imaš pa mail z mojim imenom in priimkom, imaš linke do nekaterih izmed stvari, ki jih počnem v lajfu, etc. Zame to ni skrivanje identitete.

  Sej, konec koncev lahko preveriš, tako da me povabiš na pivo ;) V Che baru me najdeš vsak dan, v Ortu pa tudi. ;)

  lep dan, pa don’t judge book buy its cover, ker boš tko zlo malo prebral v lajfu, sploh če že tako ne znaš brait med vrsticami ;)

 7. 7    MatoSi 14.08.2008 ob 13:05

  :) Me veseli tvoj odziv.

  In ne nisem mislil nic direktnega z zgornjo izjavo. To si sama dolocila. Jest nisem izpostavil nobenga dela tvoje objave in tudi odkrito povedano nisem niti nobenga mislil. Danes je stevilo ljudi ki si upajo nekomu v glavo povedat precej malo oz nic in na koncu ravno taki najebejo ker pa upajo povedat kar mislijo.

  Ampak nas cas prihaja ne se bat.

  Mi je pa zanimivo da si izpostavila stvari, ki resnicno pokazejo cloveka pa naj bo se tak igralec, tukaj pade.

  Mogoce bo prevec oslabno tole zdele ampak oci so resnicni pokazatelj osebe. Samo znat je treba gledat.

  Glede pijace se mogoce odzovem povabilu samo res nimam casa sedet pol dneva in cakat kdo se iz lokale ne premakne da ga najdem;)

  Ce pa hodis kaj v gorenjski konec pa imas ti moj mejl hehe.

  LPM

 8. 8    Si. R. 14.08.2008 ob 18:03

  Sedi, 5. :-)

 9. 9    name 14.08.2008 ob 22:37

  jst pa zvlekla ležalnik na grič za hišo, na čudovito jaso, s še čudovitejšim pogledom v nebo polno zvezd in manj utrinki kot v moji že malo pijani glavi. Pogled na telefon je bil še vedno lepši kot vsako avgustovsko nočno nebo. Masturbirala sem do pol štirih zjutraj. Dvakrat mi je prišlo…<<

  ne d bi callsnla … bi prletu na dveh plocevinkah bire .. k ju hranim za en nevsakdanji vsakdanjik .. pa se kero zgodbico bi ti povedu ..bi se potrudu zate bi.. in .. >>Erections, Ejaculations, Exhibitions, and General Tales of Ordinary Madness<<

 10. 10    katja 19.08.2008 ob 02:41

  Noro!!!!!

 11. 11 irenca   irenca 22.08.2008 ob 14:42

  @MatoSi: no me veseli, da sva razčistila. Na gorenjski pa iskreno povedano, ne hodim čisto nikoli, tako da ta varjanta zihr odpade! ;) lep dan!

  @ Si.R.: to čist prepogosto slišm na faksu, ne še ti no! :)

  @name:

  manj prijazna verzija: mislm, če bi mi to reku na štiri oči, bi te pogledala izpod čela, obrnila oči in te verjetno usekala. Kolikor se pač poznam. Callsnem?! Lepo prosim?! Kaj pa je to za ena grda in glupa beseda?! Svašta, kaj vse si mularija ne izmisli… namesto, da bi delali kaj pametnejšega in bi se lahko nekoč celo zares potrudili in povedali kako dobro zgodbico kakšni deklici…in bi delovalo. Ne pa da smo vas primorane pošiljati v kurac…

  bolj prijazna verzija: če bi že koga poklicala bi bil to zgolj in samo nekdo. In ne, ne ti.

  @katja: Če pa je poletjeeee… In letos je za spremembo super! ;)

 12. 12    name 26.08.2008 ob 07:26

  in bla in bla in bla blabla

 13. 13 irenca   irenca 26.08.2008 ob 10:03

  albin albin albin albalb

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !