25
Jun
08

Ogledalce, ogledalce na steni povej, R U MI NME?

Always alone, never lonely. Always lonely, never alone.

Post-something depression…

Skiciram in rišem in gradim in na koncu vedno vse sesujem, kar sama, samo tako, da me slučajno ne bi drugi prehiteli.

Mislim, da se za kratek čas poslavljam od vseh. Seveda kar mora biti narejeno, bo narejeno tudi bilo. Odgovornost, ki je verjetno odvisna v veliki meri tudi od samostojnosti in zrelosti, je pač previsoka. I am not daddy’s girl and I never was… Za nekaj časa imam dovolj vseh interakcij, rabim mir, na telefon se ne bom javljala, messenger bo izklopljen, drinki ne pridejo v poštev.

Razbijala bi vsa ogledala po vrsti, sovražim jih. Nekatere bolijo zavrnitve, mene pa najbolj samozavrnitve. Seveda je super, če imaš vsak trenutek na razpolago nekoga, ki čist tko btw in kao nevede navrže kakšno tako izjavo, da se spomniš, da si gnoj. Če si že slučajno ravno za kakšno sekundo pozabil.

Sovražim svoj patos, pa vendar se vse nekako vedno giblje v tem začaranem krogu. Ker ne obstajajo ličila, ki bi mi lahko še bolj prekrila obraz (a mi v resnici le odkrivajo žalostne oči in nasmešek stisnjenih ustnic. Kdaj sem se nazadnje zares smejala? Ne, resno – kdaj?) in se zato še dodatno zatekam k baseballski čepici, pilotskim sončnim očalam in dj-evskim slušalkam, seveda v preširokih moških oblačilih. Vsi od mene nekaj pričakujejo, vsi bi me radi spreminjali. Ne prenesem svojega telesa, ne prenesem svojega obraza, ne prensem svoje zabitosti, nesposobnosti, nesposobnosti komunikacije z normalnim svetom, ne prenesem svojih napak, ne prenesem napak, ki mi jih drugi očitajo, ne prenesem, da sem utelešenje besede Pomanjkljivost. Ta poletja mi vedno na samodestrukcijo udarijo. Verjetno se šele takrat zavem kako brezvezna in kako sama sem.

Stanje izhoda se bliža…

 • Share/Bookmark16 Odzivov do “Ogledalce, ogledalce na steni povej, R U MI NME?”


 1. 1    Ni 26.06.2008 ob 10:23

  Joj, irena, tvoje besede me včasih “strašijo”, pa ne zaradi vsebine,ampak zato,ker sem skoraj vedno- ko berem kak tvoj post-tud js podobnih misli, čutenj, le da jih za razliko od tebe ne znam spraviti na “papir”, medtem ko so tvoje besede že kar mini masterpiece.

 2. 2 coldhardbitch   coldhardbitch 26.06.2008 ob 14:42

  Haha. Poletja bo itak kmalu konec. September, here we come.

 3. 3    Morska 26.06.2008 ob 15:15

  Jaz tudi čakam, da poletje mine.

 4. 4    Janez 26.06.2008 ob 17:51

  Temota dna ni nič bolj žalostna od čistega veselja vrhunca. Oboje samo je, tukaj in zdaj. Zakaj nam je porebno ustvarjati toliko hrupa zaradi navadne gaussove krivulje? Zato, da ne vidimo bistva ??? Pokonci glavo dekle :) )).

 5. 5    one 27.06.2008 ob 00:59

  ni tolk slabo..jest sm slabse… pa brez licil,kap in pilotskih ocal…. pa bi moral imet…o ja…eno dobro gas masko .. poleg tega sm se zaposlen u nuklearki krsko .. ne dajo mi dostopa do terminala .. o ne….ne se….nevejo.

 6. 6    Maja 29.06.2008 ob 18:17

  Nazadnje si se zabeleženo smejala 14. junija. Pa nehaj ga srat in se spokaj slikat! :)

 7. 7    mateja 30.06.2008 ob 18:22

  baje rabš sam novo frizuro pa mene v četrtek!!!!! Spet najin trip!!! Potem bo življenje lepše (za kakšen dan pa res), boš vidla. Ti’m dala jst brezvezna pa sama pa nelepa. cel dan ti bom težila z osladnimi komplimenti, overdose njih, bemti babo..

 8. 8    mateja 30.06.2008 ob 18:29

  …lepo babo….

 9. 9    zorman 3.07.2008 ob 08:21

  Samomor baje pomaga.

 10. 10    zorman 3.07.2008 ob 08:31

  (vem, slaba šala, pa se ji žalibog vsakič znova res stežka uprem)

  Sicer pa ja, kontemplacije lastne nezadostnosti so pizderija, itak si vedno par korakov zadaj. In ko gledaš druge, in se morda tolažiš s človeško komparativistiko, se zna z nekaj zdrave self-deprecating perspektive zjebati tudi ta sistem. Šment.

  Mlada dama, dopust rabiš. Se mi zdi, tvoj blogerski alterego kar kliče po kopici osladnih komplimentov prepotentnih bilokaterih mediteranskih domačinov. Pa sončne pajčevine na morski površini. In kup, res ogromen kup vnaprej povsem nedoločenih ur, takih, da tole pretežko mladenko sperejo s tebe…

  (instant-spletna-terapija powah)

 11. 11 lukas   lukas 18.07.2008 ob 08:46

  Ajreen, da best bejba si. Se šele 3 dni poznava in ja, sm začutu to. Za čutenje gre, za misli, za intuicijo, za čustva, čustveno inteligenco… Pokakamo se na pričakovanja drugih, so samo prerojena pričakovanja njihovih staršev……….ne bom šou predeleč……..tut sam mam podobne probleme… ;) Ampak, tu smo, mi smo, všečni al ne, to smo mi. Jebiga, nekateri se težje ukalupljamo kot drugi in zato štrlimo ceu lajf vn iz te množice. Pa sej nam je to ušeč, al ka? :D Selfdistrakšn je itaq u naravi vsakega bitja, fak it, človek je pač najvišje na tem biološkem deblu. Sadomazohizem, do neke mere, je enkratno orodje. Jst tut komi čakam zimo, da sneg prekrije vso to poletno nesnago. In potem je vse belo. In uni najbolj brihtni utihnejo. Ker jih zebe. Odznotraj.

  Gut bejba si, mal je takih.

  lpL

 12. 12    Biba 24.07.2008 ob 12:30

  Jaz ob takih trenutkih poslušam radiohead, Creep. Sigurno pomaga. Da je vse še slabš… ;-)

 13. 13 infinitio   infinitio 30.07.2008 ob 12:17

  Konec bloga? nobenih novih objav? škoda… zanimivo je blo učasih prebrat kaj se dogaja s tabo…

 14. 14 irenca   irenca 2.08.2008 ob 12:37

  @ Ni, hvala! (zardevam) Smešno ne, kako se zavohamo ljudje… ;)

  @coldhardbitch, poletje – ćega? :)

  @morska, jst sploh ne čakam da poletje mine. Če bi se dalo bi jst ukinila zimo in imela samo tri letne čase, ker so mi čudoviti. Samo ne vem zakaj mam poleti vedno neke emocionalne štale. Ampak sej veš, what doesn’t kill you, makes you…stranger ;)

  @Janez, vem ;) Samo beležim pač trentuna (ob)čutenja na blogu. Sem ok, nič bat. Kljub vsemu še zmer trdim, da sem neizmerno srečen človek. ;)

  @one, so ti omogočili dostop do terminala? :D

 15. 15 irenca   irenca 2.08.2008 ob 12:47

  @ Maja, yes ma’m! :) 14. junij? Zabeleženo? Please, press the refresh button in my head. Vidiš, prav mi je, kaj pa tako pozno odgovarjam ljudem na blogu… :/

  @Mateja, :* ;)

  @Zorman, baje da res. Obožujem cinike. :D Do besedice natančno upoštevala tvoj nasvet in ja – bolj instant učinkovitega recepta mi ne bi mogel dati! ;)

  @Lukec, tebe človek prou moram met rad. :) Ja, smešno, kako smo se v sekundi uštekali in se takoj počutili čisto sproščene en ob drugmu, pa res ti je uspelo določene stvari prečitat z mene. ;) Ma to je blo sam bad obdobje, dejmo rečt, da je bolš zdej. What does’t kill you makes you stranger :)

 16. 16 irenca   irenca 3.08.2008 ob 14:14

  @iba, točn to! Evo, čist me štekaš! :) Zakaj ne bi depre (ali pa sreče) doterali do konca? Skrajnosti, skjrajnosti so tiste, ki človeka privedejo do spoznanj.

  @infinitio, oh hvala :) Ni konec bloga, sam dela je blo tok, da ni blo cajta za blog. Pa še ko smo meli čas, smo raje uživali, kot travmirali za škatlo. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !