11
Jun
08

Am, bam, pet podgan.

Upanje umre vedno zadnje.

In vse kar lahko dam je upanje… Ena iskrica v očeh, ki se tu pa tam zasveti nad belo paleto, ki na ven deluje kot bi še vedno bila mlečnozoba, lahko zelo hitro podari preveč upanja. Sem opazila. Da. Nevede trošim naokrog poljube, streljam puščice, čaram in spuščam uroke nad tiste, ki jim kuštram lase. Ali pa jim le-te delam sive. Oziroma jim kuštram sive lase. Kakorkoli pač. :)

Ljudje kričijo name in se prijemajo za glavo, ko mi hočejo dopovedati, da naj se otresem ratia, da sem jebena samaritanka in da preveč poslušam glavo. Jaz pa samo zmigujem z njo, tlačim potne roke v žepe, na široko odpiram cigansko temne oči in se dejansko počutim kot da bi ušla iz risanke,1 kot da ne spadam sem, kot da ne govorim istega jezika, predvsem pa kot da ne živim v istih dimenzijah kot vsi ostali. Preklinjam čez deficit plemenitosti in se sprašujem, kje so vsi ljudje, katerih žile bi bile kot moje, tako starinske, kot bi jih na meter v antikvariatih kupil. Ne verjamem, da je vaš svet lepši, niti ne verjamem, da je bolj načelen kot je moj, sploh pa ne, da je tako dišeč. Moje duše ne strežem naokrog kot Saloma Johanaanovo glavo na pladnju in je niti ne bom zaradi mokrih sanj svoje pizde. Če je to za vas dovolj dober argument, da se podate na tržnico prodajati svoja načela in vizije sveta, voila. Jst služim zlatnike na drugačne načine.

Če se vrnem k iskricam v očeh – je ena res dovolj, da zaneti požar? Ne razumem niti tega, kako se iskrica sploh prebije do učk skozi školjkasto lupino, čez vse oklepe in bojne oprave, ki sem si jih nadela ter se zraven ne utopi v slani tekočini s katero je do vrha napolnjeno telo. Hudo mi je, ko odrivam in včasih nehote kot črna vdova poteptam vse okrog sebe – am, bam, pet podgan – ti greš ven! Ljubi, ne ljubi, ljubi – ne ljubi! Enostavno ne zaupam več nikomur, vsa sem plašna in sto izgovorov imam pripravljenih zakaj pač ne morem “zaplavati”.2 Ne, res ne morem ponuditi ničesar, razen upanja. Verjetno še dolgo ne bom. Čakre so preveč zamašene, glava prepolna in vse balastno breme ljubezenske zgodovine mi sega že konkretno čez ramena. Srce je oledenelo in nič ne kaže, da mi ga bo letos to aprilsko poletje odtalilo.

YouTube slika preogleda

Face to face my lovely foe Mouth to mouth raining heaven’s blows Hand on heart tic tac toe Under the stars naked as we flow Cheek to cheek the bitter sweet Commit your crime in your deadly time

Commit your crime in your deadly time It’s too divine I want to bend I want this bliss but something says I must resist

Another life another time We’re Siamese twins writhing intertwined Face to face no telling lies The masks they slide to reveal a new disguise

You never can win it’s the state I’m in This danger thrills and my conflict kills They say follow your heart follow it through But how can you when you’re split in two?

And you’ll never know You’ll never know

One more kiss before we die Face to face and dream of flying Who are you? who am I? Wind in wings two angels falling To die like this with a last kiss It’s falsehood’s flame it’s a crying shame Face to face the passions breathe I hate to stay but then I hate to leave

And you’ll never know You’ll never know . . .

Stric Pencelj je zihr ponosen name… ;)


-------------------------
 1. Tako sem namreč že večkrat bila označena, op.a.((nazaj))
 2. Morala se viša premosorazmerno z ohlajevanjem in oddaljevanjem od “tega” sveta ter posledičnim objektiviziranjem…((nazaj))
 • Share/Bookmark10 Odzivov do “Am, bam, pet podgan.”


 1. 1    saso 12.06.2008 ob 06:48

  Nekoč ko boš imela pet minut časa, sprejmi moje povabilo na kavico. Nič ne bom spraševal, nič ne bom govoril bom pa poslušal in poslušal in poslušal. In ponosen bom da sem imel to čast da sem te lahko poslušal. Hvala.

 2. 2    irenca 12.06.2008 ob 07:18

  Tebe pa je mama dobro naučila risat rdečico puncam na obraze ;)

  Emmm… z veseljem! Le kavo bova za pir zamenjala, a je prou? Pa 5 minut konkretno raztegnila in mene dala spotoma na mute. :)

 3. 3    mateja 12.06.2008 ob 09:51

  jst tut, jst tut ponosna nate! In mislim, da bi marsikatera ženska nosila mnogo bolj pokončno držo, če bi imela tako zdravo moralo kot jo imaš ti; in upravičeno skoraj ne verjameš, da je (si) s tega sveta. Ker ona je sveta stvar, če bi te pa premamilo, da jo umažeš, tte ne bi enkrat edinkrat, čez čas bi se hotela valjat v blatu in težko bi jo spet očedila. V bistvu je to praktično nemogoče. Živet bi morala s to prasico v sebi.

  Kar tebi ne bi pristojalo.

  Vseeno mislim, da bi jokanje o zamrznjeni Ireni počasi skenslali, ker si še vedno dovolj ljubeča in zaupljiva, le Tapravega ni!!! Al pa je že, pa pač rabiš malo več ogrevalnega časa za začet šprintat. Itak se vsak maraton začne v izi, ampak kaj pa ti veš, k vedno laufaš na 100m :) :) :) (taprava ti govori, ha?)

  hohohoh Čakam vaju jutri ko poleti žabe kislega dežja. hohohoh perutničke s karijem, pečen krompir z rožmarinčkam hm PIVO, špinačni polpetki in solata s feto in redkvicami in PIVO in moja dva sončka -kolk bo fajnn..

 4. 4 irenca   irenca 12.06.2008 ob 13:17

  Mateja, tisto v predzadnjem odstavku nimaš čisto prav, ampak najdražja moja, ti vse razložim ob perutničkah, pečenem krompirju in špinačnih polpetkih ;)

  Pivooooo!!! Vibrator!!! Pivo!!! Vibrator!!!

  Neljubeča pa veš da ne znam biti pa če me še ne vem kakšne depre in stanja apatičnosti dajejo… je v moji naravi…

 5. 5    saso 12.06.2008 ob 14:24

  Ups vibrator:( Kaj pa če bi samo pivo,pivo,pivo, da ne dobim solze v oči?

 6. 6    irenca 12.06.2008 ob 15:09

  Zakaj bi pa dobil solze v oči? :)

 7. 7    saso 12.06.2008 ob 15:38

  Poskusi vibrator v vse …. pa da te vidim ali ti bodo prišle solze v oči ali ne:)

 8. 8    irenca 12.06.2008 ob 15:48

  Emmm, vibrator je za domačo uporabo in ne, ne mislim govoriti kako vse se ga uporablja. :) In če so že kakšne solze v igri, gre predvsem za solze sreče. Ne vem, vsaj tko Mateja pravi :)

 9. 9    saso 12.06.2008 ob 16:13

  Ej Irenca, a ti mogoče veš kaj so nosečnice pile v renesansi?

 10. 10    irenca 12.06.2008 ob 16:18

  Hihihi, ja jst vem ja, ti pa očitno ne. Voda je v italijanskih mestih bila takrat zlo umazana, fructalovih sokov pa še ni blo. ;)

  Če te firbcajo zaklenjene objave, ti lahko pošljem na mail gesla, glede na to, da si precej zainteresiran v moj blog in si to skorajda že zaslužiš ;)

  Ampak obljubi, da se ne boš smejal moji patetiki! :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !