15
Jan
08

Song za lahko noč: The Killing Moon

Ker sem več kot očitno bila rojena cirka 40 let prepozno, kot bi si sama želela, spet serviram kot hišno specialiteto enega izmed bandov, ki me spomni na mojo “več kasnost”. Echo & the Bunnymen je definitivno eden izmed mojih najljubših biserčkov dekade pajkic, trajn in groznega make-upa.1 Pojavili so se konec sedemdestih, prve večje uspehe na britanskih lestvicah pa so doživeli v prvi polovici osemdesetih. S pojavom MTV-ja leta 1982 so se vrata v svet odprla za mnoge odlične dotlej neznane bande, ki pa so na žalost bili od takrat dalje le kapljica v morju med ostalim govnom, ki mu je MTV dal možnost produciranja kilogramskega masla v ušesih mladine in posledično večjo potrošnjo vatiranih palčk.2 Njihov daleč najbolj znan album in vsesplošno od kritikov opevan pa je bil izdan leta 1984 in nosi naslov Ocean Rain. Največji presežek Ocean Raina pa je zagotovo šesti komad na plati z naslovom The Killing Moon.

Češnja na vrhu torte pa je zame bila, ko sem pesem slišala v mojem omiljenem filmu Donnie Darko.

A je že kdo tekom mojih postov opazil moj connection z luno? Nekaj me vleče k Njej, ki vpliva name s plimo in oseko že zadnjih 22 let… In ne morem se ji upirati, popoln nadzor ima nad menoj…

YouTube slika preogleda

P.S.: To je moja stota objava na blogosu. Jeeej! :)

P.S.S.: Zakaj mi v spam komentarjih na blogu ponujajo samo xanaxe, valiume, prozace ter tramadol in nobene viagre kot to počnejo na mailu?! Do I really sound so depressive? Kaj pa, če bi zdaj napisala, da hočem bigger non existing dick, a pol bi pa padla viagra al kaj?!


-------------------------
 1. Vedno se mi kot prva asociacija ob omembi katerega izmed teh treh pojmov pojavi v glavi Boy George. In vedno znova se začnem režati kot pečen maček.((nazaj))
 2. Spet se pizdim.((nazaj))
 • Share/Bookmark10 Odzivov do “Song za lahko noč: The Killing Moon”


 1. 1 PrekleZaKurnk   PrekleZaKurnk 16.01.2008 ob 00:27

  IT’S KILLING TIME!!!!!!!! Ta Donnie soundtrack je res fejst. The Church, Ave Maria, For Whom The Bell Tolls, Show Me, Killing Moon. Tadruhi so precej ahoj, pa je dobra bera nevertheless. Score je pa sploh cista briljantnost. Navem ce si bla glih 40 let prepozn. Men precej sede v ksne Madrugada al pa Walkabouts…

 2. 2 PrekleZaKurnk   PrekleZaKurnk 16.01.2008 ob 00:33

  Nism prebral prejsnga posta. Upam da nimas ksnih walkabouts tud naokol. Ta majesty je precej cudn drgac….

 3. 3 irenca   irenca 16.01.2008 ob 00:38

  Head over heels si pozabil ;) Ja, res pa je, da maš gor tudi kakšen Notorious (ki mi je sicer ultra funny komad za ga poslušat) od Duran Duranov.

  In ja verjemi, da sem bila 40 let prepozno. Če bi bila takrat rojena, bi sredi avgusta 1969 kazala v prvi vrsti joške Hendrixu natripana ko kamela. In mi ne bi bilo treba izkusiti glasbe teh let zgolj v oblikah ponovno-združenih-bandov-z-manjkajočimi-mrtvimi-člani.

  Bereš mi misli drugače – Walkaboutse sem sicer imela v mislih za jutrišnji post, resno! :D

 4. 4 irenca   irenca 16.01.2008 ob 00:43

  Zakaj ti je pa majesty čuden? Meni je tako prekleto lep komad.

 5. 5 PrekleZaKurnk   PrekleZaKurnk 16.01.2008 ob 01:02

  Head over heels sem ocitno zbrisal ker je bil ZA NIC :) , kolkr se spomnm sploh ni blu dileme, res pa se tud ne spomnm kej je bil to zaen komad. Notorious je pa itak samo za komicni ucinek. Mogoc je bil tud un prej. K pa vem. Nighttown ane? :) Majesty je pa mogoce prevec lep. V tistem pocukranem zaspanem smislu. Zaenkrat se nc ne cutm ob tem komadu. Si me pa spomnla na riders of the storm, skor bi ze pozabu.

 6. 6 irenca   irenca 16.01.2008 ob 01:15

  Eh, minus pike :P Sej, Majesty me spomni na eno zelo lepo obdobje mojega lajfa in ima zato pri meni še toliko večjo težo, ker mi vedno znova ob poslušanju nastane cmok v grlu.

  Si bil na Ridersih? Se midva mogoče poznava? :)

 7. 7 PrekleZaKurnk   PrekleZaKurnk 16.01.2008 ob 02:04

  Heh, how true, najbrz se ne poznava in tud ce me kdu to vprasa je ponavad slabo znamenje :)

 8. 8    d-mashina 21.01.2008 ob 21:58

  soundtrack od donnie darko sem čisto preveč preplačal, a taka kompilacija ni ista če jo sam zapečeš in če ni zravn slike tistega dementnega zajca. sem že kdaj povedal, da resno razmišljal, da bi si Franka tetoviral na nogo?

 9. 9 irenca   irenca 21.01.2008 ob 22:24

  Name it stvar, ki je jst nimam s Frankom gor :lol: Ti itak samo pridobivaš pike pri meni :) Frank je kul, ti si kul, če ga daš gor, se bom do konc lajfa cmerla za tabo in ti pisla pesmi moje neuslišane ljubezni in oboževanja! Ah! [rokanačeluinpoglednavgorkottapravadramaqueen)

  :)

 1. 1 Songa za lahko noč: The Killing Moon Pingback ob 21.01.2008 ob 01:06

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !